Se visningar (1)

Fridhemsgatan 55, Stockholm

Antal rum: 2 (varav 1 sovrum)
Utgångspris: 8 495 000 kr
Boarea: 85 m²
Månadsavgift: 3 884 kr
Objektstyp: Lägenhet

Fakta

Möjlig trea med utsikt utöver Kalbergskanalen

Tidigare trea, lätt att återställa, nyttjas idag som tvåa med industrikänsla och sjöglimt över Karlbergskanalen.

Välkommen till Tulo-huset vid Karlbergskanalen och denna arkitektritade drömlägenhet med uteplats och sjöutsikt!
Här bor ni i det anrika Tulohuset som en gång i tiden innehöll Cloettas gamla chokladfabrik. Idag disponeras bostaden som två rum och kök, men kan med enkelhet byggas om till tre rum och kök.
Ett stilfullt inrett kök i öppen planlösning mot vardagsrum skapar en social atmosfär. Detta rum går med fördel att återställa till ett extra sovrum för den som önskar. Designen och val av material ger en otrolig kvalitetskänsla i badrummet. Bostaden har access till en uteplats från det rofyllda och tysta sovrummet.
Bostaden har minst sagt generösa förvaringsutrymmen.
Brf Tulohuset som äger fastigheten är mycket välskött och har väldigt god ekonomi. Garage finns i huset.

Här bor ni i det välkända och ytterst attraktiva S:t Eriksområdet med Karlbergskanalen direkt utanför en av portarna varifrån ni kan följa promenad- och löparspåren som tar er runt Kungsholmen.
Beskrivning:
Varmt välkommen in och låt dig direkt hänföras av den höga takhöjden samt den öppna och luftiga planlösningen.

Ett fantastiskt luftigt vardagsrum med ljus från vackra spröjsade fönster. Fritt att möblera efter behag. Den öppna planlösningen mot köket skapar en social atmosfär. Här går det att dela av med ett extra sovrum för den som önskar. Underbart ekgolv och vita väggar. Vardagsrummet har plats för rymlig soffgrupp samt en naturlig matplats för större sällskap.

Ett ordentligt kök för den matlagningsintresserade i ett stilrent utförande med vitvaror av hög kvalitet. Vita/svarta skåpsluckor med ovansittande vit mosaik belyses av spotlights. Mörk bänkskiva ger ett exklusivt intryck. Maskinell utrustning bestående av häll, ugn, kyl/frys, mikro, vinkyl samt diskmaskin.

I anslutning till köket ligger tvättstugan utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt förvaringsmöjligheter. På golvet ligger det grå klinker och väggarna är ljusa.

Generöst och rofyllt sovrum med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna, stort fönsterparti som släpper in ljus till en insynsfri innergård. Härifrån hittar ni även utgången till den lugnt belägna uteplatsen. Exemplariska förvaringsmöjligheter i garderobsvägg.

Lyxigt renoverat och helkaklat badrum med hotellkänsla och genomgående ljusa färgval. Här får ni både dusch med praktiska duschväggar i klarglas, handdukstork, WC, stilren kommod med spegelskåp samt infälld belysning och golvvärme. Förvaring finns i skåp.

Välkomnande hall med avhängning samt förvaring i garderober.

Fastigheten har ett synnerligen attraktivt läge med närhet till Karlbergskanalen med fina promenadstråk och grönområden. Precis runt hörnet finns Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med all dess utbud av butiker, restauranger, matvaruaffärer, banker, apotek, Systembolaget mm. En liten promenad bort når du även Norr Mälarstrand med Mälarpaviljongen samt Rålambshovsparken med boulebanor, café och friluftsteater samt det välbesökta Smedsuddsbadet.

Läget är även perfekt för den som vill ha nära till Birkastan/Vasastan med Rörstrandsgatan med täta restaurang och butiksstråk, ca 5 minuters promenad från fastigheten. Kommunikationerna är de bästa i Stockholm med tunnelbanans gröna och blå linje Fridhemsplan samt ett flertal busslinjer (bl.a 1,3,4).

En lägenhet som måste beskådas på plats - välkommen!
Förening:
Brf Tulohuset ligger i en industrifastighet från 1926 i mycket bra skick och består av 51 lägenheter, en kommersiell lokal med kontorshyresgäst och en föreningslokal (färdigställs under 2024). Lägenheterna med ingång från Fridhemsgatan 55 omvandlades från kontor till bostadsrätter år 2008. De på Kungsholms strand 135b byggdes 1972 då fastigheten ombildades från industri till att bli hyreshus. Vindsvåningarna på plan 9 och 10 byggdes om till bostäder 2010.
Vid årsmötet 2022 bytte föreningen namn från Brf Bojen 14 till Brf Tulohuset.
Föreningen har en lokal för uthyrning till kommersiell hyresgäst på Kungsholms strand.

Stammar
I samband med nybygget 2008 byttes alla stammar för lägenheterna i uppgången Fridhemsgatan 55. Under 2015-2016 byttes alla stammar i lägenheterna på Kungsholms strand.

Tvättstuga
Samtliga nyproducerade lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. Den gemensamma tvättstugan är belägen på plan 3 i Kungsholms strand- trapphuset och har 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. En tvätt pelare som inte behöver bokas, finns utanför tvättstugan.

Förråd
Varje lägenhet har ett eget källarförråd i fastigheten.

Hiss
Kungsholms strand har en stor hiss, Fridhemsgatan en mindre. Man kan gå emellan trapphusen inne i fastigheten. Det finns handikapp hiss, barnvagns- och cykel förråd vid Fridhemsgatans entré. Båda uppgångarna har rymliga trapphus.

Parkeringsmöjligheter
Brf Tulohuset har varmgarage i två plan med infart från Fridhemsgatan. Kostnad för bilplats är 1 500 kronor/mån ink moms och för mc-plats 500 kronor/mån. Garageplatserna får hyras enbart av föreningens medlemmar. Det är nästan alltid några års kö för att få en plats. Garageplanen delas med grannföreningen Brf Chokladfabriken.

Bilägare som är mantalsskriven på Kungsholmen kan söka tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad. Alternativt betalar man per timme enligt besökstaxan.

Tv och bredband
Huset har digital kabel-tv från Comhem och grundutbudet ingår i månadsavgiften. Internetuppkoppling går via fiberoptik hos Bahnhof, minimum 100/100 Mbit/s, och kostar 115 kronor/månad (obligatoriskt).

Gård
Grannföreningen Brf Chokladfabriken har en större del av gården med egna trädgårdsmöbler. Föreningen har en tredjedel närmast porten från innergården. Den delen är soligast. Föreningens trädgårdsmöbler (vita) får nyttjas av föreningens medlemmar.

Renoveringar Fridhemsgatan 55
I samband med byggnationen av 11 nya lägenheter år 2008 på Fridhemsgatan 55 byttes alla stammar och rör i uppgången, ny el drogs och frästes in i väggarna. Samtliga originalfönster totalrenoverades både invändigt och utvändigt med nytt ljudisolerat glas invändigt i den här delen av fastigheten.

Entrén från Fridhemsgatan 55 öppnades i samband med renoveringarna i uppgången. Port, trapphus, färgsättning och belysning är utformade för att bibehålla fastighetens ursprungliga karaktär och samtidigt ge en känsla av modern design, elegans och läcker industrikänsla.

Renoveringar Kungsholms strand 135 B
2015-2016 byttes stammarna i uppgången Kungsholms strand.
2017 renoverades hela trapphuset i Kungsholms strand 135 B i linje med trapphuset på Fridhemsgatan.

Övriga renoveringar
Fönstren i hela fastigheten ronoverades tidig vår 2021. Fasaden renoveras april-oktober 2021.

Historia
Fastigheten är en f d konfektyrfabrik vilket finns kvar i husets speciella industrikaraktär. Många känner igen den upplysta neonskylten Tag alltid Tulo som suttit på gaveln mot S:t Eriksbron sedan 1955. Den är ett omtyckt riktmärke för stockholmarna och numera prisbelönt.

Uteplats
Möjlighet finns att köpa loss uteplatsen till en kostnad om 20 000 kr per kvm. Man får bebygga ca 13 kvm uteplats, dock måste man vara överens i detta med grannen.
Kontakta mäklaren för mer information.

Framtid
Ombyggnaden av plan 2 till boyta har omfattat fyra nya lägenheter, extra förråd och gemensamhetsutrymmen. Det sista av ombyggnationen beräknas bli klart under 2024.

Kontakt
Har du fler frågor, kontakta styrelsen på [email protected]

https://varbrf.sbc.se/tulohuset
Område och kommunikationer:
Här bor du i lugna och trevliga kvarter vid vattnet, endast ett stenkast från Fridhemsplan med Västermalmsgallerian och livliga Sankt Eriksgatan med dess folkliv och allt du kan önska. Coop, ICA, Willys, Lidl alla inom 900 m. Fastigheten ligger alldeles invid Karlbergskanalen med en perfekt kombination av båtliv, parkområde och promenadstråk så som promenadslingan Kungsholmenrunt precis utanför dörren. För grönska och avkopplande bad finns Karlbergsslottspark samt badmöjligheter i Hornsbergsstrand, perfekt för morgondopp. Här har du även nära till 4H-gården Augustendal.

Runt hörnet ligger den Brasilianska restaurangen Boteco Da Silvania. I närheten finner du det franska bageriet/caféet Les Petits boudins och populära italienska glassbaren Fryst.

Lägenheten har ett fantastiskt läge ur kommunikationssynpunkt med bara några minuters promenad till gröna och blå T-bane linjerna och endast någon minuts promenad till busshållplatser som trafikeras av linjebussarna 1 och 4 samt ett flertal andra bussar. Buss 65 stannar precis utanför porten.
Basfakta
  • Typ
    Lägenhet
  • Län
    Stockholm
  • Kommun
    Stockholm
  • Område
    Kungsholmen
  • Gatuadress
    Fridhemsgatan 55
Energideklaration
  • Utförd
    2019-05-06
  • Energiprestanda
    114 kwh/m²
  • Energiklass
    D
Bostadsrättsförening
  • Brf Tulohuset
  • Organisationsnummer
    769609-7026
  • Andelstal i föreningen
    0,0179177
  • Andel av årsavgift
    2.05263%
  • Reparationsfond
    Saknas
  • Bostadsrätten är pantnoterad
    Ja
  • Bostadsrättens indirekta Nettoskuldsättning
    982 830 kr
    Baserat på årsredovisning från 2022 vilket innebär att föreningen kan ha tagit upp nya krediter eller annat som kan påverka beräkningen. För mer information kontakta föreningen. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning innebär den specifika bostadsrättens andel av bostadsrättsföreningens skuldsättning minus räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag som ligger till grund för beräkning har inhämtats från föreningen.
Objektsdetaljer
  • Lägenhetsnummer
    1501
  • Upplåten mark
    0 m²
  • Övriga upplåtna utrymmen
    Fastighetsmäklaren har inte fått någon information från föreningen om att det till bostadsrätten (utanför lägenheten) hör andra med bostadsrätt upplåtna utrymmen, t.ex. uteplats.
  • Boarea
    85 m²
  • Byggnadsår
    1928
  • Skick
    Mycket gott
  • Antal rum
    2 (varav 1 sovrum)
  • Bekvämligheter
    Hiss, Uteplats
  • Fönster
    Treglas
  • Gemensamma utrymmen
    Källarförråd
  • Uppvärmning
    Fjärrvärme
  • Övrigt
    TV/Data: Via Bahnhof, Ventilation: Mekanisk till- och frånluft, Förråd

Karta

Visa i Google Maps

Bilder

Kostnadsfri Värdering

Lämna ditt nummer nedan så ringer vi upp dig

Planritning

Alternativ planritning

Visningar

Välkommen på öppen visning av denna bostad. Du behöver ej föranmäla dig till en öppen visning.

Öppen visning Sön 26/5
kl 13:45 – 14:15
Kontaktformulär för visningsanmälan
Visningsanmälan
Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.
Varmt
välkommen på
visning!
Jens Eriksén
Reg. Fastighetsmäklare

Budgivning

Kontakta mäklaren för att lägga ett bud.

Kontakt

Jens Eriksén
Jens Eriksén
Reg. Fastighetsmäklare
Vill du att mäklaren kontaktar dig?
Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så kontaktar mäklaren dig.
Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.
Våra partners